Την κυριακή το πρωΐ 23 φεβρουαρίου 2020 βάζουμε μπροστά και πάμε σε ένα πολύ ιστορικό μέρος της πελοποννήσου. Τα Δερβενάκια.

Η Μάχη των Δερβενακίων, γνωστή και ως Σφαγή του Δράμαλη, ήταν μία από τις σημαντικότερες μάχες που πραγματοποιήθηκαν κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με νικηφόρα έκβαση για τους Έλληνες και μεγάλη καταστροφή των οθωμανικών δυνάμεων υπό τον αρχιστράτηγο Μαχμούτ πασά Δράμαλη. Η μάχη αυτή δόθηκε στις 26 Ιουλίου 1822, σε δύο από τα τέσσερα μικρά ορεινά περάσματα (δερβενάκια), μεταξύ Κορίνθου και κοιλάδας Άργους, εξ ου και η ονομασία της. Άλλο αποτέλεσμα της μάχης αυτής ήταν η ενίσχυση της φήμης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, η οποία φόβισε τους τότε πολιτικούς αντιπάλους του.

Αφού δούμε και φωτογραφηθούμε στο επιβλητικό μνημείο που έχει στηθεί για την μάχη των Δερβενακίων θα πάμε να πιούμε τον καφέ μας στο καφέ Ενοδίον που βρίσκετε σε μικρή απόσταση στο 35ο χιλιόμετρο Κορίνθου- Άργους.

Απο κεί θα φύγουμε και θα πάμε λίγο παραπέρα στην ομορφότερη ίσως ταβέρνα της πελοποννήσου την σπηλιά,που βρίσκετε στον επαρχιακό δρόμο Άργους-Τριπόλεως. Εκεί θα γευτούμε τοπικά εδέσματα και υπέροχα πιάτα.
Οι διαδρομές είναι φανταστικές,μέσα στο πράσινο.
Το ραντεβού μας θα είναι την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 08:30 το πρωΐ με αναχώρηση 09:00 με 09:15 το πολύ στο γνωστό περίπτερο χαιδαριου.

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ….!!!