Την κυριακή 21 Ιουνίου 2020 το Varadero Club Hellas παίρνει τα βουνά στην πρώτη «μετακαραντίνας» εκδρομή και ανεβαίνουμε στα Βαρδούσια όρη στο καταφύγιο Οίτης και στο χωριό Αθανάσιος Διάκος Φωκίδας μέσα απο ορεινές μαγικές διαδρομές.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Πρώτη άφιξη για καφέ στο ορεινό καταφύγιο οίτης.
Στο κέντρο της Ελλάδας, σε ένα κατάφυτο διάσελο ανάμεσα στην Γκιώνα και την Οίτη, βρίσκεται το “Καταφύγιο – Οίτη”. Πρόκειται για ένα χώρο πολυδραστηριοτήτων. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ένα εναλλακτικό καφέ. Το μοναδικό μέρος στην χώρα μας όπου υπάρχει η δυνατότητα για χιονοδρομικά αθλήματα χωρίς την ύπαρξη χιονοδρομικού κέντρου.
Παρουσιάζοντας το “Καταφύγιο – Οίτη” είναι χρήσιμο να γίνει πρώτα μια αναφορά στην περιοχή στην οποία βρίσκεται. Σε υψόμετρο 1245μ. στις πλαγιές της Οίτης είναι χτισμένο αυτό το πέτρινο καφέ ανάμεσα στα έλατα. Η θέα του εξαιρετική. Η πυραμίδα της Γκιώνας! Το πέμπτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας (2512μ.) με την κορυφή της σε σχήμα πυραμίδας δεσπόζει ακριβώς απέναντι από το μπαλκόνι του καφέ. Ο επισκέπτης θα απολαύσει τον καφέ του ή το σπιτικό γλυκό με θέα το Ασέληνον όρος υπό τους ήχους των πουλιών του ελατοδάσους.
Αφού πιούμε τον καφέ μας και φάμε τα παραδοσιακά γλυκά της περιοχής στο καταφύγιο της Οίτης θα πάμε σε απόσταση περίπου μισής ώρας στο ορεινό χωριό Αθανάσιος Διάκος οπου εκεί θα μας περιμένουν οι σούβλες και οι ψησταριές του φίλου μας Κώστα μαστροκωστόπουλου στην παραδοσιακή ταβέρνα το Μετερίζι.
Ο Αθανάσιος Διάκος, μέχρι το 1959 ονομαζόταν Άνω Μουσουνίτσα, είναι χωριό το οποίο υπάγεται στο Δήμο Δελφών του Νομού Φωκίδας. Είναι κτισμένος σε υψόμετρο 1.050 μέτρων στις ανατολικές πλαγιές των Βαρδουσίων στην καρδιά της Ρούμελης. Ο πληθυσμός του σύμφωνα με την Απογραφή του 2011 είναι 518 κάτοικοι.
Το ραντεβού μας θα είναι την κυριακή 21 Ιουνίου στις 08:00 το πρωΐ με αναχώρηση στις 08:30 στην γνωστή BP-MACDONALDS στο 29ο χλμ Αθηνών Λαμίας μετά τα διόδια δεξιά.
Ο ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ